[EL] Uitslag AFC Ajax - Steaua Boekarest

Ajax heeft de thuis in de Amsterdam ArenA met 2-0 gewonnen van Steaua Boekarest. De doelpunten werden gescoord door Toby Alderweireld en Ricardo van Rhijn. Dit is een goede uitgangssituatie voor de return van volgende week.

In de eerste helft was Ajax de betere ploeg. Kolbeinn Sigthórsson, die voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis staat, kreeg twee kansen maar wist deze niet te benutten. In de 29ste minuut was het wel raak. Toby Alderweireld stak boven de verdediging van Steaua uit en kopte de vrije trap van Christian Eriksen binnen. Ajax scoorde even later nog een keer, maar de goal werd afgekeurd omdat Sigthórsson buitenspel stond na een pass van Eriksen.

De tweede helft begon voor Ajax minder omdat doelman Kenneth Vermeer niet verder kon spelen. Hij werd vervangen door Jasper Cillessen. Een paar minuten later is de eerste kans in de tweede helft raak. Ajax komt er via een combinatie tussen Van Rhijn, Sigthórsson, De Jong en opnieuw Van Rhijn prima uit en de rechtsback schuift de bal laag in de verre hoek raak. Het is 2-0 voor de thuisploeg. Tien minuten na de 2-0 moet Cillessen twee keer redden. Hij blokkeerde de inzetten van Popa en Rusescu.

Na een uur spelen zakte het tempo van de wedstrijd. Beide clubs creërden nauwelijks kansen. De grootste kans kwam nog van Nikolic, maar een voetje van Alderweireld zorgde ervoor dat de bal niet het doel trof. In de slotfase kreeg Mihai Pintilii in drie minuten twee keer geel. De eerste voor protesteren en de tweede na een overtreding. Ajax speelde het duel verder prima uit om volgende week met een 2-0 voorsprong naar Boekarest af te reizen.