Actrice Hanna Obbeek ziet filmen als vakantie

Voor de 14-jarige Hanna Obbeek is acteren meer ontspanning dan werken. "Ik zie het meer als een vakantie of als een weekendje weg", vertelt de jeugdige actrice aan Novum Nieuws. "Veel mensen doen als hobby aan sport en dit doe ik in de zomer het liefst."

Voor haar nieuwste film Bobby en de Geestenjagers heeft Hanna een deel van de zomer doorgebracht op de ss Rotterdam. "We mochten ook slapen op de boot en dat was echt heel gezellig."

In Bobby en de Geestenjagers speelt de actrice het dappere meisje Sanne. Haar vader is een beroemde spokenjager en als hij wordt gevraagd geesten te verjagen op het historische stoomschip in Rotterdam, sluit Sanne zich daar graag bij aan.

"Het had iets heel magisch om rond te lopen op de ss, met al die mensen die waren verkleed als spoken", vertelt Obbeek. Eng vond de jeugdige actrice het niet. "Ik heb nog nooit een spook of geest gezien, dus ik geloof het niet zo." Geesten oproepen zou ze echter nooit doen. "Dan maak je jezelf een beetje gek."

Obbeek was vorig jaar naast haar moeder Johanna ter Steege te zien in de jeugdfilm Achtste-Groepers Huilen Niet. Haar moeder hoeft haar niet te waarschuwen voor het harde bestaan van een actrice. "Ik weet dat je altijd kunt worden afgewezen en dat is ook al heel vaak gebeurd."

Hanna gaat er daarom meestal van uit dat ze een filmrol niet krijgt. "En als het dan wel zo is, dan heb ik geluk." Bobby en de Geestenjagers draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Actrice Hanna Obbeek ziet filmen als vakantie (Foto: Novum)