[CL] Uitslagen achtste finales (13/02/2013)

Ook vanavond werden er twee duels afgewerkt in de achtste finales van de Champions League. Manchester United verschafte zich een prima uitgangspositie voor de return door met 1-1 gelijk te spelen op bezoek bij Real Madrid. Ook Borussia Dortmund boekte een goed resultaat. In Oekraïne speelden de Duiters met 2-2 gelijk tegen Shakthar Donetsk.

Real Madrid - Manchester United

Real Madrid was de gehele partij in de aanval, maar wist slechts eenmaal te scoren. Christiano ROnaldo wist met een schitterende kopbal het doel te vinden. Tien minuten daarvoor had Welbeck de Engelse ploeg op voorsprong gezet. Uit een hoekschop kopte hij de bal knap raak.

Ook na rust was Madrid de betere ploeg en de ploeg van trainer Mourinho kreeg veel kansen. Manchester United bleef via de counter echter ook gevaarlijk en kreeg via onder meer Van Persie een paar enorme mogelijkheden. Zo raakte onze landgenoot de lat en niet veel later zag hij een bal van de lijn gehaald. In blessuretijd had hij nog de 1-2 op zijn schoen.

Real Madrid

1 - 1

Manchester United

30' C. Ronaldo    20' Welbeck

Gele kaart: Van Persie, Rafael, Valencia (Manchester United)

Shakthar Donetsk - Borussia Dortmund

Borussia begon sterk en raakte via Hummels al snel de lat. Toch wist Shakthar zich snel te herpakken en wist via een benutte vrije trap van Srna op voorsprong te komen. De Duiters kwamen echter voor rust via Lewandowski weer op gelijke hoogte. Hij maaide in eerste instantie over de bal heen, waarmee hij Fernandinho en Chygrynskiy op het verkeerde been zette. Vervolgens schoot de Pool alsnog raak.

Teixeira kon voor rust echter de 2-1 aantekenen, maar hij profiteerde niet van chaos in de defensie van Dortmund. Na de pauze wist Shakthar wel op voorsprong te komen. Invaller Douglas Costa schoot knap raak. Shakthar leek stand te houden, maar incasseerde kort voor tijd toch de 2-2. Hummels kopte hard raak.