'Anass pleegde zeker zelfmoord'

De 13-jarige Anass Aouragh pleegde zelfmoord. Dat heeft forensisch technisch onderzoek uitgewezen. Het onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd die duiden op een misdrijf, meldt de politie woensdag. Eerder al gaf de politie al aan uit te gaan van zelfmoord.

Woensdag vindt nog een onderzoek plaats bij het natuurgebied waar het lichaam van de jongen vorige week werd gevonden. De politie gaat van 17.00 tot 20.00 uur op zoek naar mensen die rond die tijd het gebied passeren. De politie hoopt meer informatie te krijgen die kan helpen bij het maken van een reconstructie van de avond en nacht waarin de jongen vermist was.

De politie stelt dat het onderzoek naar het overlijden van de jongen complex is. "Het team moet veel getuigen horen, onder wie minderjarigen. Het horen van minderjarigen vereist meer tijd en speciale verhoorfaciliteiten." Volgens de politie is het vanwege de maatschappelijke impact en voor de nabestaanden van het grootste belang dat het onderzoek zorgvuldig wordt uitgevoerd.

De vader van de 13-jarige jongen zou eerder deze week nog tegen het Marokkaanse staatspersbureau MAP hebben gezegd dat zijn zoon geen zelfmoord heeft gepleegd. Op de hals van Anass zouden vingerafdrukken zijn gevonden. Ook zou hij hebben gezegd dat Anass met drie mensen gezien was die hem iets aan zouden hebben willen doen.

Anass kwam vorige week woensdag niet thuis na het rondbrengen van folders. De politie liet vanwege de vermissing een Amber Alert uitgaan. Donderdag werd het lichaam van de jongen gevonden in een natuurgebied in Wassenaar.