Met zwavelzuur overgoten vrouw alsnog overleden

Een vrouw uit Zoetermeer die in 2011 door haar ex-vriend werd overgoten met zwavelzuur, is dinsdag overleden. Dat heeft de familie van het slachtoffer aan Omroep West bevestigd, meldt de regionale omroep woensdag.

Regillio K. verminkte zijn ex-vriendin in augustus 2011. Hij sloeg haar op hun slaapkamer in de boeien en schoor met een tondeuse haar haar af. Daarna gooide hij tot twee keer toe zwavelzuur over haar heen, terwijl hun 3-jarige dochter toekeek. De vrouw, moeder van twee kinderen, raakte zwaar verminkt in haar gezicht. Ze onderging talloze behandelingen, huidtransplantaties en operaties om weer op de been te komen.

De ex-vriend werd in mei veroordeeld tot zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De straf was gelijk aan de eis van justitie.

K. is in hoger beroep gegaan tegen zijn straf. Hij wil onderzocht worden door het Pieter Baan Centrum, omdat hij naar eigen zeggen geen persoonlijkheidsstoornis heeft zoals de rechtbank eerder oordeelde. Het hoger beroep dient waarschijnlijk pas aan het einde van de zomer, aldus Omroep West.