[CL] Uitslagen achtste finales (12/02/2013)

Vanavond werden de eerste wedstrijden in de achtste finales van de Champions League afgewerkt. Juventus zette een hele grote stap richting de kwartfinales door op Celtic Park met 0-3 van Celtic te winnen. Ook Paris Saint-Germain deed goede zaken. Op bezoek bij Valencia won de Franse club met 1-2. PSG zal de return wel zonder Zlatan Ibrahimovic spelen. Hij kreeg in de slotfase een rode kaart. Hieronder de karaksteristieken.

Celtic - Juventus

Celtic begon voortvarend aan het duel in eigen huis, maar kreeg al snel een domper te verwerken. Verdediger Ambrose, die afgelopen weekend met Nigeria de Afrika Cup won en daardoor pas vanmorgen weer aan kwam in Schotland, ging flink in de fout. Matri profiteerde en schoof de bal onder Forster in het doel. De Schotten gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, kregen veel kansen, maar Buffon hield zijn doel schoon.

Ook in het tweede bedrijf zocht Celtic voortdurend de aanval, maar Buffon bleek onpasseerbaar. Uit twee tegenstoten liep Juventus via Marchisio en Vunicic uit naar 0-3. Daardoor is de return slechts een formaliteit geworden.

Celtic

0 - 3

Juventus

4' Matri
 77' Marchisio
83' Vucinic

Gele kaart: Hooper, Forrest, Brown (Celtic) Lichtsteiner, Padoin, Marchisio (Juventus)

Valencia - Paris Saint-Germain

Valencia had de gehele partij veel balbezit, maar de Spaanse club wist de Franse verdediging nauwelijks te doorbreken. De aanval van PSG was met Ibrahimovic, de snelle Braziliaan Lucas Maura en de Argentijnen Lavezzi en Pastore levensgevaarlijk in de counter. Al na tien minuten resulteerde dit in de 0-1. Lavezzi wist na een één-twee met Pastore de 0-1 te scoren. Voor rust bracht Pastore de 0-2 op het scorebord.

Valencia ging in de slotfase op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de beste kansen bleven voor PSG. Ibrahimovic, Lavezzi en Chantome verzuimden de 0-3 te scoren. In de laatste minuut wist Valencia via Rami toch op 1-2 te komen. Ibrahimovic kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart en mist daardoor de return in Parijs.

Valencia CF

1 - 2

Paris Saint-Germain

90' Rami    10' Lavezzi