Williams en Sharapova verder in Doha

Serena Williams en Maria Sharapova hebben zich dinsdag eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van het WTA-toernooi in Doha. De als tweede geplaatste Amerikaanse was met 6-2, 6-1 een maatje te groot voor de Russin Daria Gavrilova. Sharapova, de nummer drie van de plaatsingslijst, versloeg de Française Caroline Garcia met 6-3, 6-2.

Williams neemt het in de derde ronde op tegen de winnaar van de partij tussen de Italiaanse Roberta Vinci (15) en Urszula Radwanska uit Polen. Als ze de halve finale bereikt, verdringt ze Victoria Azarenka van de eerste plaats op de wereldranglijst.

Voor Sharapova wacht een treffen met de Amerikaanse Sloane Stephens (16) of de Tsjechische Klara Zakopalova. De Russische won het toernooi in de Qatarese hoofdstad in 2005 en 2008.

Marion Bartoli sloeg zich naar de tweede ronde, waarin Svetlana Kuznetsova de tegenstandster is. De als negende geplaatste Française klopte de Italiaanse Francesca Schiavone met 7-6 (5), 6-3. Voor de Russische Maria Kirilenko (12) viel het doek. Zij gaf op tegen landgenote Ekaterina Bychkova bij een 3-0 achterstand in de eerste set.


Williams en Sharapova verder in Doha (Foto: Novum)