Milan blijft in handen Berlusconi-familie

AC Milan-president Silvio Berlusconi droomt ervan dat zijn familie de komende generaties verbonden blijft aan de Italiaanse grootmacht.

Berlusconi is al sinds 1986 eigenaar van Milan. Sindsdien sleepte hij acht landstitels en vijf Champions Leagues binnen met de topclub. "Ik zou het fantastisch vinden als AC Milan in de familie blijft", zegt hij in gesprek met ANSA.

"Ik weet nog dat ik met mijn vader voor het eerst naar het stadion van Milan ging", verhaalt Berlusconi. "Ik hoefde niet te betalen omdat ik nog zo klein was. De club is deel van onze familie. Mijn dochter Barbara is nu actief binnen het bedrijf en dat wil ik de komende jaren zo houden."

Hij bekent dat de financiële situatie kan inhouden dat de macht ooit in handen van iemand anders valt. Milan moest in de zomer enkele dure krachten verkopen om het hoofd boven water te houden. "Als de economische crisis blijft voortduren, moet er misschien iets veranderen. Geld van buitenaf is alleen welkom bij ons als we het zelf écht niet meer aankunnen."