"Productie Aliens Colonial Marines een ramp"

De productie van het schietspel Aliens Colonial Marines was een regelrechte ramp. Gamestudio Gearbox Software werkte grofweg zeven jaar aan de game en besteedde een groot deel van de productie uit. Dat schrijft de Britse gamewebsite Eurogamer op basis van een anonieme klokkenluider.

Gearbox beweerde altijd dat het de game grotendeels in eigen huis maakte, maar zou zelf alleen de online spelfuncties hebben gemaakt. Timegate Studios, dat voorheen werkte aan het downloadbare schietspel Section 8, zou de hoofdmoot van de game voor zijn rekening hebben genomen.

Gearbox Software wordt de laatste jaren geroemd om zijn Borderlands-reeks, maar slaat ondertussen de plank geregeld ook flink mis. Het schietspel Duke Nukem Forever werd matig ontvangen door recensenten, de aankondiging van de over-de-topactiegame Brothers in Arms: Furious Four schoot bij fans van serieus ingestelde Brothers in Arms-reeks in het verkeerde keelgat en nu lijkt ook Aliens: Colonial Marines een fiasco te worden.

Aliens Colonial Marines is sinds dinsdag verkrijgbaar voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3. De eerste recensies zijn met een gemiddelde cijfer rond de vijf niet bepaald lovend.


'Productie Aliens Colonial Marines een ramp'