Amanita Design klaagt uitgever aan

De Tsjechische gamestudio Amanita Design sleept uitgever Lace Mamba Global en diens zusterbedrijven Mamba Games en Lace Group voor het gerecht. Amanita heeft nog een onbekend geldbedrag tegoed voor de distributie van het puzzelavontuur Machinarium. Daarnaast zou Lace Mamba Global contractbreuk gepleegd hebben.

In een open brief schrijven gamestudio's Amanita Design, Daedalic Entertainment en Colibri Games dat Lace Mamba Global structureel afspraken niet nakomt. Daarnaast zou onder meer Machinarium in landen zijn uitgegeven zonder dat Amanita Design daar ooit toestemming voor heeft gegeven. De drie bedrijven sluiten zich aan bij CBE Software, dat in januari zijn beklag deed over de praktijken bij de uitgever.

De financiële geschillen tussen Lace Mamba Global en de gamestudio's Daedalic en Colibri zijn inmiddels opgelost. De laatste betalingen zouden 15 maart binnen moeten zijn bij de studio's. Ondertussen beweert de directie van Lace Mamba Global dat het contract van Amanita Design niet met Lace Mamba Global is gesloten, maar met Mamba Games. Amanita Design legt deze zaak voor aan de rechtbank om duidelijkheid te krijgen.