FOK! wat een weer...Minder wind en perioden met zon

Goedemorgen! Vandaag neemt de wind gelukkig af, zodat het voor het gevoel al wat beter uit te houden is dan gisteren. Ook is er vandaag vrij veel zon en alleen in het noorden van het land komt er meer bewolking voor. Misschien valt er daar zelfs een enkele sneeuwbui.

De Wadden maken de grootste kans op een dergelijke bui, maar echt heel veel lijkt er ook daar niet te gaan vallen. De temperatuur loopt vanmiddag vrijwel overal op tot rond het vriespunt. De wind neemt dus af en komt uit een noordoostelijke richting. Komende nacht vriest het op de meeste plaatsen licht tot matig. Ook morgen is er behoorlijk wat ruimte voor de zon en is het vrij koud. Schaatsweer zit er helaas niet in, want vanaf donderdag lopen de temperaturen op en deze overgang gaat waarschijnijk gepaard met sneeuwval.

De depressie die in eerste instantie noordelijker was berekend en bij ons sneeuw had moeten brengen, zorgde voor erg veel wind in Spanje. In de bekende Turkse badplaatsen viel bijzonder veel regen, terwijl we de echte winterkou in het noorden van Scandinavië vinden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Winterberg/Kahler Asten Erwin Klein was het afgelopen weekend in Winterberg. Om precies te zijn op de Kahler Asten en daar maakte hij deze twee schitterende foto's. Zo wil je het winterweer in Nederland ook hebben!


Winterberg/Kahler Asten2
Erwin vertelde mij dat er tussen de 25 en 30 centimeter sneeuw lag. Nederland zou eigenlijk een paar honderd meter hoger moeten liggen, want het gekwakkel van de laatse weken zet eigenlijk geen zoden aan de dijk.