Duo houdt Pool gevangen in kofferbak

Twee twintigers uit Kerkdriel zijn zaterdagavond in Velddriel (Gelderland) aangehouden omdat ze een 28-jarige Poolse man hadden opgesloten in de kofferbak van hun auto. Dat meldde de politie. Het duo verdacht de man van het stelen van laptops en mobiele telefoons van hen en collega's.

De twee mannen confronteerden hem op straat met hun beschuldigingen en slaagden er vervolgens in om hem op te sluiten in de kofferbak. Korte tijd later, rond 7 uur 's avonds, belden zij de politie in de hoop dat die de man zou arresteren.

Eenmaal bij de geparkeerde auto in de Oude Weistraat hoorden agenten hulpgeroep uit de auto komen en wurmde de man zich met bebloed gezicht tussen de hoedenplank en de achterstoelen door. De geëmotioneerde 'verdachte' zei te zijn mishandeld. Zijn mobieltje en schoenen waren van hem afgepakt, zodat hij niet gemakkelijk kon vluchten.

De politie schakelde een ambulance in om de Pool te laten onderzoeken in het ziekenhuis. Zodra hij weer fit genoeg is, wordt hij verhoord. Het duo is aangehouden op verdenking van mishandeling en vrijheidsberoving.