FOK! wat een weer...Winter blijft verbazen.

Goedemorgen! Vandaag is het echt weer een dag die alle kanten op kan, want helemaal zeker is de situatie ook op dit moment nog niet. Bijna elk model geeft weer een ander scenario aan en dat maakt het enorm lastig om er een correct weerbericht van te maken. Een groot deel van de dag lijkt het op de meeste plaatsen nog droog te zullen blijven.

Er liggen een aantal storingen in de buurt en nu is het de vraag of de neerslag ons vanavond al gaat bereiken, of dat dat pas morgen gaat gebeuren. De kans is vrij groot dat het verkeer hier last van gaat ondervinden en dus is voorzichtigheid geboden. Waar ik wel duidelijkheid over kan geven is dat de temperatuur vanmiddag oploopt tot nét even boven 0. Er staat vandaag niet veel wind. Nu vergeet ik bijna te zeggen dat de zon vandaag ook geregeld zal schijnen en het dus prima weer is om overdag lekker even te gaan wandelen.

Op sommige plaatsen was het gisteren een prachtige weerdag, maar in andere streken vielen er toch nog een aantal actieve winsterse buien. In het noordoosten viel er soms behoorlijk wat sneeuw, terwijl een heftige blikseminslag ervoor zorgde dat er in sommige huizen de stoppen doorsloegen. Dat dit bij mij in de buurt gebeurde is bijna geen weernieuws meer. Ik bof echt dat ik in Haarlem woon, want saai kan je het hier op weergebied zeker niet noemen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Sneeuwbui Een flinke sneeuwbui in Goch. Rewimo maakte deze foto en volgens haar viel er behoorlijk wat sneeuw.


Na sneeuwbui
Ook qltel was buiten in Goch en hij maakte deze twee foto's van ná de sneeuwbui.

Wegtrekkende sneeuwbui
Een prachtig uitzicht op de wegtrekkende bui.