Bloeden op straat is verboden

Je kan een flinke rekening verwachten wanneer je door wat voor reden dan ook de straat aan het vervuilen bent met je bloed. Het overkwam een Rotterdams gezin waarvan de vader afgelopen augustus met zijn scooter onder een tram terecht kwam en daar helaas door overleed.

Zijn nabestaanden kregen van de gemeente Rotterdam een rekening van 2961 euro voor het 'reinigen van het wegdek'. Om de familie het leed te besparen werd de rekening rechtstreeks naar de verzekeraar van de overleden man gestuurd die vervolgens contact opnam met ze. De dochters van de man zeiden tegenover het AD dat ze het 'onmenselijk' vinden dat de dood van hun vader als 'verontreiniging wegdek' op papier staat.

Volgens de gemeente is het een doodnormale zaak dat mensen rekeningen krijgen voor het opruimen van de troep nadat iemand de straat heeft vervuild met bloed en in dit geval ook benzine uit de scooter van de man. "Het is geen adminstratieve misser. We leven allereerst mee met van de familie."

De verzekeraar, Unigarant laat zich, in tegenstelling tot de gemeente Rotterdam, wel van haar beste kant zien en heeft de rekening gelijk betaald. Dit zodat de familie niet in gesprek hoeft te gaan met de gemeente. Moraal van het verhaal is natuurlijk dat je altijd een doekje mee moet nemen als je verwacht op straat te gaan bloeden.