Uitslag Nederland - Italië

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd het oefenduel tegen Italië te winnen. In de Amsterdam ArenA werd in de slotfase een 1-0 voorsprong verspeeld waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Nederland begon de wedstrijd met het jongste Nederlands elftal in bijna honderd jaar. Ondanks de gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 361 dagen had het team geen last van zenuwen. Nederland kreeg enkele goede kansen, AZ -middenvelder Adam Maher zag tot twee keer toe doelman Buffon in de weg staan. Na een half uur spelen was het alsnog raak. Jeremain Lens scoorde de 1-0. De Italianen gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar in de rest van de eerste helft leidde dit niet tot grote kansen.

Na rust was Oranje weer de betere ploeg en kreeg het verschillende mogelijkheden de voorsprong te vergroten. Een schot van Lens werd gekeerd door Buffon en de ingevallen Arjen Robben schoot naast. De eveneens ingevallen Dirk Kuijt kreeg de grootste mogelijkheid. Na een voorzet van Maher verprutste hij echter zijn aanname en was ook het schot niet goed.

De Italianen besloten plotseling toch nog tot een slotoffensief. Drie kansen werden nog gemist, maar uiteindelijk was de vierde toch raak. Verratti was de doelpuntenmaker.

Daley Blind in duel met Alessandro Diamanti (Foto: Pro Shots)

Nederland

1 - 1

Italië

33' Lens    90+1' Verratti

Stadion: Amsterdam ArenA
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Cakir (Tur)