Bruce Willis wil wapens

Bruce Willis heeft zich uitgesproken in de discussie omtrent het tweede amendement van de Bill of Rights in de Verenigde Staten, die na een aantal recente schietdrama's weer in alle hevigheid is losgebarsten. Het amendement regelt 'the right to bear arms'. Willis stelt dat het inperken van dat recht zal leiden tot een verdere beperking van de vrijheid van Amerikanen.

 "Volgens mij kun je niet iets uit de Bill of Rights halen en verwachten dat de rest niet aangetast wordt," aldus de kale actiester, tijdens een promotie-interview voor zijn nieuwe film A Good Day To Die Hard. "Als ze dit recht inperken, wie houdt ze dan tegen ook andere verworven vrijheden af te pakken?"

Expendables-collega Sylvester Stallone heeft zich onlangs juist uitgesproken vóór verdere wetgeving die bijvoorbeeld het bezit van automatische wapens aan banden legt. Willis ziet dat echter niet als oplossing. "Ik weet niet hoe je krankzinnigheid in een wet kunt reguleren. Ik heb geen idee hoe je dat aanpakt."

Een connectie tussen geweldadige films en het schietgeweld ziet Willis evenwel niet. "Niemand pleegt een misdaad omdat ze een film gezien hebben. Er is niets wat die aanname ondersteunt." De acteur betuigde ook zijn medeleven aan de getroffen families. "Ik ben zelf vader. Ik vind het heel erg voor hen, het is gewoon een tragedie."

A Good Day to Die Hard gaat op Valentijnsdag in première.

Bruce Willis ziet wapenbeperking niet zitten
Bruce Willis ziet wapenbeperking niet zitten