'Gomes moet Mihaylov bij FC Twente vervangen'

Er dreigt in de zomerstop een serieuze leegloop bij FC Twente. Dit meldt AD Sportwereld vandaag. Volgens de krant zouden Nikolay Mihaylov, Douglas Teixeira, Wout Brama, Leroy Fer, Nacer Chadli en Roberto Rosales na dit seizoen mogelijk vertrekken.

Hierdoor is de kans groot dat de selectie na dit seizoen grotendeels gerenoveerd moet worden. De kans is dus aannemelijk dat Filip Djuricic na de zomerstop voor FC Twente zal spelen. De middenvelder van sc Heerenveen stond in de afgelopen transferperiode ook al op de Twentse radar.

Daarnaast wordt Heurelho da Silva Gomes genoemd als opvolger van Mihaylov. De keeper zag in de afgelopen weken een transfer naar Fulham afketsen, omdat de Londenaren meer heil zagen in de komst van Maarten Stekelenburg (AS Roma). Tot een daadwerkelijk transfer kwam het uiteindelijk niet, maar het vertrek van de Bulgaar is nog steeds reëel.

FC Twente heeft inmiddels wat lijntjes richting Gomes uitstaan. De 32-jarige keeper staat op dit moment onder contract bij Tottenham Hotspur, maar heeft geen uitzicht op een basisplaats. Dat is ook de reden waarom de Braziliaan voor de rest van het seizoen op huurbasis voor het Duitse TSG 1899 Hoffenheim speelt.

Het is geen geheim dat Gomes graag nog eens naar de Nederlandse velden zou terugkeren. Zo was PSV enkele malen in beeld, maar de Eindhovenaren konden het salaris van de Braziliaanse keeper niet ophoesten. Uiteindelijk wil de sluitpost zijn carrière als voetballer in zijn geboorteland afsluiten.