Derde Bridget Jones-boek verschijnt in herfst

Het derde boek over de tobbende dertiger Bridget Jones komt in oktober in Groot-Brittannië uit. Dat bevestigt het management van schrijfster Helen Fielding tegenover de Britse omroep BBC. Het nog titelloze boek ligt een maand later in de Amerikaanse winkels liggen.

De 54-jarige Fielding werkt nog steeds aan het boek. De schrijfster zei in november nog veel plezier te hebben in haar werk. "Het wordt heel grappig", zei Fielding tegen de BBC. Waar het boek over gaat, is nog geheim.

Het eerste boek over de iets te dikke Bridget Jones kwam uit in 1996 en was een groot succes. Het boek kwam voort uit een column in de Britse krant The Independent. Het tweede boek volgde in 1999. Van beide boeken zijn meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht in veertig landen.

Twee jaar later werd het boek verfilmd met Renée Zellweger in de titelrol, Hugh Grant als haar gladde baas Daniel Cleaver, en Colin Firth als sullige goedzak Mark Darcy. De tweede film volgde in 2004. Een derde film moet nog dit jaar uitkomen. Ook wordt er aan een Londense musical gewerkt, waarvoor Lilly Allen muziek schreef.


Derde Bridget Jones-boek verschijnt in herfst (Foto: Novum)