Bowie & Pop krijgen biopic

Het leven van popsterren David Bowie en Iggy Pop wordt verfilmd. Lust for Life gaat over de tijd die de twee muzikanten in de jaren zeventig doorbrachten in West-Berlijn en is vernoemd naar het album van Pop waar Bowie aan meewerkte. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Gabriel Range, bekend van het misdaaddrama Death of a President, gaat de film regisseren. Robin French, die voor de BBC-komedie Cuckoo schrijft, is verantwoordelijk voor het scenario van Lust for Life.

Eind jaren zeventig verkasten Pop en Bowie naar West-Berlijn, waar ze elkaar inspireerden en intensief samenwerkten. Pop leverde twee albums af in 1977: The Idiot en Lust for Life. Bowie kwam dat jaar met Low, waarop juist Pop weer te horen is. Bowie bracht onlangs voor het eerst sinds jaren weer een single uit. In Where Are You Now kijkt hij terug op zijn tijd in Berlijn.

"Lust for Life is geen traditionele rockbiografie, omdat op het einde niemand doodgaat", zegt de producent van de film in een verklaring. Naast de twee muzikanten gaat de film ook over het verdeelde Berlijn, dat destijds een broedplaats was voor kunstenaars en politieke activisten.


Bowie en Pop krijgen biografische film (Foto: Novum)