Harvard geeft Kiefer Sutherland Hasty Pudding

Kiefer Sutherland is bekroond met de Hasty Pudding Man of the Year Award. De Amerikaanse acteur mag zijn prijs vrijdag komen ophalen aan de prestigieuze universiteit Harvard, schrijft universiteitsblad g. Hij wordt daarbij getrakteerd op een roast, waarbij hij op een komische manier met de grond gelijk wordt gemaakt.

Vorige week werd de Franse actrice Marion Cotillard al door Harvard-studenten onthaald met een Hasty Pudding Woman of the Year Award. Vorig jaar ging de eer naar Jason Segel en Claire Danes. Eerdere winnaars zijn Justin Timberlake, James Franco en Christopher Walken. De prijs wordt uitgereikt door de theatergroep van Harvard.

De 46-jarige Sutherland is vooral bekend van zijn rol als Jack Bauer in de tv-serie 24. Tegenwoordig heeft hij de hoofdrol in de dramaserie Touch. Hij was vorig jaar ook te zien in het drama The Reluctant Fundamentalist.

De Hasty Pudding Award wordt sinds 1951 jaariljks uitgereikt aan acteurs die een 'blijvende en indrukwekkende bijdrage hebben geleverd aan de entertainmentsector'.


Harvard geeft Kiefer Sutherland Hasty Pudding (Foto: Novum)