Ajax wil verlengen met Fischer en Eriksen

Ajax en Viktor Fischer hervatten volgende week de gesprekken over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de Deen loopt medio 2014 af. Ajax wil Fischer graag tot de zomer van 2016 vastleggen.

"We hopen snel tot een akkoord te komen met Viktor en zijn zaakwaarnemer", zegt voetbaldirecteur Marc Overmars in gesprek met Voetbal International. "Dat zou voor beide partijen het beste zijn."

"Tot 2016 of 2017 is lang genoeg", zei Fischer eerder dit jaar al in Metro. "Ik ben dan 20, 21 jaar. Een mooie leeftijd om te kijken waar je staat. Op dit moment is Ajax perfect voor mij. De opleiding is iets bijzonders, net zoals de Eredivisie iets bijzonders is. Er wordt aandacht aan je besteed."

Ook hoopt Overmars op een langer verblijf van Christian Eriksen. De 20-jarige middenvelder heeft eveneens een contract tot 2014. "Ik denk dat Christian eerst gaat kijken welke clubs komende zomer voor hem gaan komen. Als daar geen geschikte club voor hem tussen zit, heb ik goede hoop dat hij bij Ajax blijft", aldus Overmars. Hoofdtrainer Frank de Boer hoopt ook op een langer verblijf van Eriksen. "Als hij nog twee jaar langer blijft is hij 23. Dat is een mooie leeftijd om de grote stap te maken", zei De Boer eerder al.