Mexico op jacht naar verkrachters zes toeristen

De Mexicaanse autoriteiten hebben informatie die vermoedelijk leidt naar de gewapende en gemaskerde mannen die zes Spaanse toeristen verkrachtten in een strandhuis in Acapulco. Dat heeft de procureur-generaal van de zuidelijke staat Guerrero, Martha Garzon Guzman, gezegd.

"Gelukkig hebben we sterk bewijs dat ons kan leiden naar degenen die verantwoordelijk zijn voor deze verwerpelijke daad", zei Garzon Guzman.

Zes Spaanse mannen, zes Spaanse vrouwen en één Mexicaanse vrouw hadden het strandhuis op een idyllisch stuk strand bij de ooit zo mondaine badplaats gehuurd. De aanvallers drongen het huis 's nachts binnen en bedreigden de toeristen met vuurwapens. Ze bonden de mannen vast en verkrachtten de zes Spaanse vrouwen. De Mexicaanse vrouw werd niet verkracht. Volgens Garzon Guzman zeiden de aanvallers haar te hebben gespaard, omdat ze Mexicaanse is.

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw was Acapulco een populaire badplaats voor filmsterren en andere bekendheden. Sinds 2006 neemt het drugsgeweld in de stad toe. Het was voorheen echter, op een paar uitzonderingen na, nooit tegen toeristen gericht.

Het Spaanse ministerie van buitenlandse zaken had al voor de aanval een negatief reisadvies uitgegeven voor Acapulco. De slachtoffers krijgen hulp van de Spaanse ambassade in Mexico-Stad.