Strootman verwacht veel van Italië

Kevin Strootman denkt dat Italië woensdag in de vriendschappelijke interland tegen het Nederlands elftal geen afwachtende houding aan zal nemen. "Het Italiaans elftal mag je niet vergelijken met de Serie A", vertelt de middenvelder van PSV. "Bij de nationale ploeg wordt tegenwoordig veel mooier en aanvallender gespeeld."

Strootman, die woensdag in de Amsterdam Arena de aanvoerdersband draagt, wijst ook op de individuele kwaliteiten die Italië in huis heeft. Zo zal hij op het middenveld Andrea Pirlo tegenkomen. "Het is leuk om tegen hem te spelen. Ik geniet van zijn spel. Je mag hem wel een oude meester noemen"

Adam Maher is het met zijn collega bij het Nederlands elftal eens. "Ik heb vaak naar Pirlo gekeken op tv", beaamt de creatieve middenvelder van AZ. "Hij is technisch heel goed en heeft een geweldige traptechniek. Hij is absoluut een groot voetballer."

Ajacied Ricardo van Rhijn is vooral geïnteresseerd in de verdedigende kwaliteiten van de komende tegenstander. "Daar zijn het ware meesters in", weet de rechtsback. "Door er alleen al naar te kijken kan je er enorm veel van leren."

Als Van Rhijn woensdag speeltijd krijgt, is de kans groot dat hij met Mario Balotelli wordt geconfronteerd. "Hij is een aparte verschijning, zowel op als buiten het veld", beschrijft hij de onlangs door AC Milan van Manchester City overgenomen spits. "Maar hij is wel een fantastische voetballer. Dat heeft hij afgelopen weekend met zijn twee doelpunten wel weer laten zien."