'Staatssecretaris moet ingrijpen bij gepruts met nooddienstregeling'

"De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu dient in te grijpen bij de NS en ProRail nu deze voor de zoveelste keer met een beschamend zwaktebod komen in de vorm van een nooddienstregeling." Dat vindt reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV. Voor morgen wordt zo’n vijf centimeter sneeuw verwacht, met name in het zuiden van het land, terwijl vooral in de Randstad de treindienst fors wordt uitgedund. 

De afgelopen nooddienstregelingen lieten volgens de reizigersclub zien dat -hoewel deze nooddiensten juist wat ruimte op ons veel te druk bereden spoorwegnet zouden moeten brengen-  desondanks veel treinen vertraging opliepen en dat tegen de beloften in, veel treinen niet waren verlengd, terwijl ze vaak twee keer zoveel reizigers moesten meenemen als gebruikelijk om de opgeheven treinen te compenseren.  

"Al met al blijken de nooddiensten vanuit reizigersoogpunt pure mislukkingen te zijn," aldus zegsman Rikus Spithorst tegenover FOK!, "Bij heel normaal winterweer (sneeuwbuitje, temperaturen boven het vriespunt) is het beschamend om de reiziger zo af te schepen met een uitgemergeld treinproduct. Daarom acht Voor Beter OV ingrijpen van de staatssecretaris dringend gewenst."