Dronken Belg valt in slaap na aanrijding

Een dronken Belg heeft het dinsdagochtend vroeg voor elkaar gekregen in het Brabantse Chaam eerst ravage te veroorzaken en vervolgens een eind verderop achter het stuur in slaap te vallen. Agenten merkten de auto van de 32-jarige man op, omdat die aan de voorkant wel heel zwaar beschadigd was. De Belg bleek rechtdoor over een rotonde te zijn gereden, meldt de politie.

Agenten zagen de beschadigde auto rond 06.00 uur langs de Baarleseweg staan. De grijze Mercedes miste onder meer wieldoppen, een deel van de koplampen en het kenteken ontbrak aan de voorkant.

Uit bandensporen bleek dat de man op de rotonde van de Baarleseweg en de Alphensebaan vermoedelijk rechtdoor was gereden. De rotonde lag bezaaid met brokstukken van de Mercedes, aldus de politie. Behalve zijn auto raakten ook borden, struiken en een boom beschadigd. De gemeente Alphen-Chaam heeft aangifte gedaan.

Uit een ademtest op een politiebureau bleek dat de Belg nogal diep in het glaasje had gekeken. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de Belg is proces-verbaal opgemaakt.