Nijland: "Maaskant heeft niks verkeerds gezegd"

Robert Maaskant werd tijdens de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen naar de tribune verwezen wegens commentaar op de arbitrage. "Hij heeft niks verkeerds gezegd." Algemeen directeur Hans Nijland schaart zich volledig achter de trainer.

"Hij heeft het hart op de tong, dat wisten we, want we zochten een enigszins emotionele trainer met gezonde branie", zegt Nijland tegen het Algemeen Dagblad. Maaskant is door de club niet aangesproken op zijn gedrag. "Nee, natuurlijk niet. Hij heeft niks verkeerds gezegd. Daarom gaan we waarschijnlijk in beroep tegen de schorsing van een wedstrijd", aldus de algemeen directeur.

Het wegsturen van Maaskant leverde een discussie op. Slaan we niet te ver door met het vragen om respect? "Nee, want dat respect verdienen scheidsrechters. Maar je moet het ook weer niet te steriel maken. Ik ging ooit als supporter van Veendam mee naar Sparta. Onze trainer Henk Nienhuis liep het veld in, zo boos was hij om een strafschop. Barry Hughes, de trainer van Sparta, ging hem achterna. In de rust gebeurde het omgekeerde en stonden ze allebei wéér in het strafschopgebied. Lachen, vergeet ik nooit meer."

Maaskant hoeft zich geen zorgen te maken over zijn nabije toekomst bij de club. "Wat dacht je zelf? Nee, hoor. Wij beoordelen hem straks op het feit of hij onze ploeg beter laat voetballen en of hij punten pakt. In die zin heeft hij het in Alkmaar erg goed gedaan. Pas als hij verbaal over de schreef gaat, krijgt hij met FC Groningen te doen. Dat zullen we niet pikken."