Gekneusde lever Hoogerland na aanrijding met auto

Johnny Hoogerland heeft aan de aanrijding van zondag met een auto onder meer een gekneusde lever overgehouden. Dat is maandag uit onderzoek in het ziekenhuis naar voren gekomen. Verder werden bij de renner van Vacansoleil vijf gebroken ribben en stukjes afgebroken bot bij de wervelkolom vastgesteld.

De verwondingen van Hoogerland vallen al met al nog mee. Aanvankelijk werd gevreesd voor een gescheurde lever. "De bloeduitstorting die op zondagavond was waargenomen blijkt rondom, maar niet op zijn lever te zitten", staat in een persbericht. "Deze vaststelling is een enorme opluchting voor de verder zwaar gehavende Hoogerland."

Hoogerland belandde zondag na een aanrijding op de training op de intensive care van het ziekenhuis in het Spaanse Villajoyosa. Daar zal hij zeker tot halverwege deze week moeten blijven. Daarna duurt het nog ongeveer een week voordat de 29-jarige renner naar Nederland kan worden vervoerd.

Door zijn verwondingen zal Hoogerland dit hele voorjaar niet in actie komen. Hij was zich in Spanje aan het voorbereiden op de Ronde van de Middellandse Zee.

Het is niet voor het eerst dat Hoogerland in het nieuws komt door een aanrijding met een auto. In de Tour de France van 2011 werd de Zeeuw door een onoplettende chauffeuse van een perswagen gelanceerd in het prikkeldraad.


Gekneusde lever Hoogerland na aanrijding met auto (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum