FOK!filmtips van de dag: Flirt

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Het is bijna zover; op 14 februari is het Valentijnsdag. Je kan dan ook vanavond alvast warmlopen voor de dag van de liefde. Om 20:30 zendt RTL8 de Nederlandse romantische komedie Flirt uit. Egbert Jan Weeber is Lex,  een jonge acteur die verliefd is op Ankie, gespeeld door Lidewij Mahler. Maar hij heeft één probleem: hij heeft nog meer vriendinnen. Platonische relaties zijn dat, met 'hoogstens een beetje geklooi boven de gordel'. Maar dat vindt Lex geen vreemdgaan. Bovendien is geestelijke trouw veel belangrijker… Dat wil er bij de rest van de wereld niet in. Zeker bij Kim niet, een rol van Rifka Lodeizen. Deze documentairemaakster heeft net haar vriend Youssouf, een acteerklusje voor Javier Guzman, op straat gezet omdat hij niet van andere dames af kan blijven. Zo komt ze op het idee voor een documentaire over vreemdgaan. Lex lijkt de ideale hoofdpersoon.

In Flirt laten onder andere Frank Lammers, Marcel Hensema en Kim Pieters hun gezicht ook nog zien.

Of stem om 20:30 af op Valentine's Day op SBS 6Verschillende verhalen worden verteld ten tijde van Valentijnsdag, allemaal anders, maar toch verbonden met elkaar. De personen zijn allen afkomstig uit Los Angeles en kampen bijna allemaal met liefdesproblemen. De druk die Valentijnsdag op hen uitoefent, blijkt voor de één gunstig, voor de ander nadelig. 

De grote namen van en in Hollywood stonden in de rij om een ensemblecast te vormen. Met daarin bijvoorbeeld Julia & Emma Roberts, Bradley Cooper, Jessica Alba, Ashton Kutcher, Taylor Swift, Shirley MacLaine en Anne Hathaway.

Als je liever de andere kant van de medaille wil zien, kan je om 20:40 afstemmen op CANVAS. Louis Theroux maakte de documentaire A place for paedophiles.Theroux ontmoet in deze documentaire patiënten en therapeuten van het Coalinga Mental Hospital in Californië, waar meer dan vijfhonderd veroordeelde pedofielen opgesloten zitten. De meeste patiënten hebben er al een lange celstraf opzitten, maar kwamen niet in aanmerking om vrijgelaten te worden. Ze hebben twee keuzes: aanvaarden dat ze nooit meer vrij zullen zijn of meedoen aan een therapie in het ziekenhuis.