Valve aangeklaagd door Duitse consumentengroepering

De Verbraucherzentrale Bundesverband e.V. (VZBV) heeft Valve voor de tweede keer aangeklaagd: het doorverkopen van Steam-games zou volgens de VZBV mogelijk moeten worden. Dat dit niet zo is, is volgens de manager van de consumentengroepering, Carola Elbrecht, jammer.

Zo zegt Elbrecht dat een consument met een gekocht spel alles mag doen wat hij wil. De rechten die een Steam-gebruiker heeft tegenover een consument die een fysiek exemplaar koopt, komen op dat punt niet overeen. In september heeft de VZBV Valve gewaarschuwd over deze kwestie, maar daar heeft de Half-Life maker niks mee gedaan. Daarom heeft de VZBV besloten om de zaak aanhanging te maken bij de rechtbank van Berlijn.

Valve lijkt niet geschrokken te zijn door deze aantijging. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat ze op de hoogte zijn van het uitgekomen persbericht aangaande deze kwestie, maar zelf geen klacht hebben ontvangen. Desondanks zijn ze overtuigd dat de rechtzaak in hun voordeel beslecht zal worden. De voorgaande rechtzaak tussen de VZBV en Valve over het kunnen verhandelen van games tussen accounts is namelijk ook goed uitgevallen voor Valve.

Valve wederom aangeklaagd wegens hun policy omtrent doorverkoop games