FOK! wat een weer...Later winterse buien

Goedemorgen! Gisteren viel er af en toe wat regen en stond er een stevige zuidwestenwind. De afgelopen nacht trok de regen langzaam naar het zuidoosten toe weg en van het westen uit klaarde het op. Dit beeld houden we vandaag grotendeels vast, maar vooral in het noorden vallen er later ook weer enkele buien.

Later op de avond en in de komende nacht zullen de buien zwaarder gaan worden en kan het hier en daar best wel even wit gaan worden. Bij dit soort buien is er tevens kans op een paar flinke klappen onweer. De temperatuur ligt vandaag nog vrij hoog met 8 tot 10 graden, maar zullen vanaf vanavond behoorlijk moeten gaan inleveren. Ik denk echter wel dat de eventuele sneeuw overdag niet zal blijven liggen, omdat de temperatuur daarvoor toch iets te hoog zal blijven. De wind draait weer naar het noordwesten toe en blijft stevig doorblazen.

Een actieve depressie zorgde voor erg onrustig weer in het zuiden van Europa en daarbij kwamen soms windstoten tot orkaankracht voor. Ook viel er in Zuid-Frankrijk en Spanje erg veel regen. De echte winterkou bevindt zich nu nog in Scandinavië, maar lijkt zich op termijn toch weer naar onze omgeving uit te gaan breiden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Alpentoppen Een foto vanuit de lucht van de prachtige Alpen. In Nederland was het toen koud en kil weer, maar ik vertrok even naar wat warmere oorden.