Pastoor: "Boymans nog aan het zuurstof"

Alex Pastoor zag zijn ploeg met 2-1 winnen van Vitesse. De zege voor N.E.C. dankt de coach aan de grote fysieke inspanning en energie die zijn ploeg aan de dag legde. "Volgens mij was het een schitterende wedstrijd, ook voor ons qua uitslag. Over het algemeen ook qua spel, ik denk ook dat de neutrale toeschouwer wel genoten heeft van de energie die in deze wedstrijd te zien was", aldus Pastoor na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

"Ik vond dat we het in de eerste tien minuten niet zo gemakkelijk hadden. Toen waren we duidelijk aan het zoeken, maar daarna namen we het heft in handen en namen we het ook goed in handen. Ik vond die 1-0 een magere afspiegeling van wat je op het veld zag."

"Onze nieuwe aanwinsten vielen allebei goed in. Ruud Boymans ligt nog steeds aan het zuurstof, want die had hier niet helemaal op gerekend. Qua looparbeid niet en qua extase, om het zo maar te noemen. Die zijn ze nu dus aan het beademen", zo meldde de oefenmeester van de Nijmegenaren gekscherend. "Ik vond dat Erik Falkenburg vooral heel slim inviel. Hij zorgde ervoor dat we onder de druk, die af en toe heel pittig werd, uit wisten te komen."