Ploumen brengt bezoek aan Grote Merengebied

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) begint maandag aan een vierdaags werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi. Ze wil zich op de hoogte laten stellen van de situatie en de Nederlandse inspanningen in het Grote Merengebied

"Ik wil van de partijen horen hoe zij aankijken tegen de problemen in het gebied", laat Ploumen zondag in een verklaring weten. Naast gesprekken met ministers in de drie landen staan ook ontmoetingen op het programma met vertegenwoordigers van ontwikkelingsorganisaties, de Verenigde Naties, mensenrechtenverdedigers en ondernemers.

In Congo heeft Ploumen gesprekken met mensen van de VN-vredesmacht Monusco en spreekt zij in een opvangkamp vrouwen die het geweld in het oosten van het land zijn ontvlucht. Ook staan gesprekken met ondernemers op het programma.

In Rwanda spreekt de minister met ministers, politici, mensenrechtenverdedigers, vertegenwoordigers van ngo's en ondernemers. De reis wordt afgesloten in Burundi, waar Nederland de training steunt van militairen die worden ingezet in Somalië.

Ploumen was in december ook in Afrika. Toen bezocht ze Mali.


Ploumen brengt bezoek aan Grote Merengebied (Foto: Novum)