[Primera División] Real verliest door eigen doelpunt Ronaldo

Real Madrid heeft zich zaterdagavond in de Primera Division lelijk te kijk gezet. De regerend Spaans kampioen werd door degradatiekandidaat Granada met 1-0 verslagen. Voor Cristiano Ronaldo werd het helemaal een avond om snel te vergeten. Hij passeerde in de 22e minuut zijn eigen doelman met een kopbal uit een corner van Nolito.

Real maakte in stadion Los Carmenes een futloze indruk. Toch kreeg de ploeg van trainer José Mourinho in de slotfase een opgelegde kans om in ieder geval een punt aan de ontmoeting over te houden. Karim Benzema verzuimde echter om de bal in een zo goed als leeg doel te schuiven.

Bij Granada beleefde trainer Lucas Alcaraz een droomdebuut. Hij werd eerder deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen Juan Antonio Anquela.

De landstitel is voor Real Madrid met een achterstand van vijftien punten op Barcelona al lang een illusie geworden, maar ook de tweede plaats is voorlopig ver weg. Zondag kan Atlético Madrid bij een thuiszege op Real Betis de voorsprong laten oplopen tot zeven punten.


Real verliest door eigen doelpunt Ronaldo (Foto: Novum)