[Six Nations] Engeland wint van Schotland

Engeland is de zeslandencompetitie begonnen met een 38-18 zege op Schotland. Het land behoudt daardooor ook de Calcutta Cup, de beker waar jaarlijks om gespeeld wordt. Pas in de tweede helft wist Engeland echt het verschil te maken.

Schotland kreeg Twickenham na tien minuten stil door een try van Sean Maitland. Het was een open eerste helft. Na een half uur ontweek Joe Launchbury twee tackles, gaf de bal door naar Chris Ashton die de bal op de grond drukte. Door benutte conversies en strafschoppen stond er 18-11 op het bord bij rust.

Engeland sloeg direct toe na rust.  Billy Twelvetrees scoorde zijn eerste try voor Engeland. Owen Farrell benutte de converie. Hij was in totaal goed voor achttien punten, hij schoot zeven van de acht ballen tussen de palen. Tien minuten later onderschepte Geoff Parling een mislukte pass van de Schotten en bracht de bal achter de achterlijn vooe vijf punten. Stuart Hogg deed acht minuten voor tijd iets terug voor de Schotten maar dat kwam veel te laat. Invaller Danny Care benutte zorgde ervoor dat de Engelse supporters helemaal tevreden naar huis gingen door op het laatste moment de try te maken.

Eerder op de middag won Ierland van Wales. Zondag begint de campange van Italië en Franrijk. Twee jaar geleden wist Italië thuis in Rome te stunten tegen Frankrijk.