[WCoD] Belgie naar kwartfinale

Kim en Ronnie Huybrechts hebben voor een sentatie gezorgd door in de achtste finales van het wereldkampioenschap darts voor landenteams Australiërs Simon Whitlock en Paul Nicholson te verslaan. In het Duitse Hamburg werd het 5-1 voor de Belgen.

De broertjes Huybrechts begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Met goed scoren en efficiënt finishen zorgde Kim 'the Hurricane' Huybrechts al snel voor een 2-1 voorsprong, waarna zijn broer een knappe break wist te plaatsen. Toen de Belgen bij 4-1 nog maar een leg nodig hadden, liet Ronnie Huybrechts dubbel 18 staan voor zijn broer. En toen Nicholson daarna zijn laatste kans op dubbel 8 niet wist te pakken, besliste Kim de wedstrijd in het voordeel van België.

De uitschakeling van de verliezend finalist van verleden jaar Australië is niet de enige verassing. Eerder op de avond was Kroatië te sterk voor Noord-Ierland (5-4) en werd Ierland met 5-3 uitgeschakeld door Japan. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen later op de avond nog in actie tegen de Finnen Jani Haavisto en Jarkko Komula.