Meerderheid Kamer wil actie tegen oude top SNS

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de oud-bestuurders die verantwoordelijk zijn voor de problemen bij SNS Reaal aansprakelijk worden gesteld. PvdA, CDA, D66 en SP vinden dat juridisch alles moet worden gedaan om bij de voormalige top van de bank en verzekeraar zo veel mogelijk geld terug te halen, meldt de NOS zaterdag na een rondgang.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum laat via Twitter weten inderdaad actie te willen tegen de SNS-top. "Waarom doet het kabinet niets als sprake is van mismanagement?"

Ook PvdA'er Henk Nijboer bevestigt via Twitter het verhaal van de NOS. Nijboer stelt het onacceptabel te vinden dat iemand die roekeloos andermans geld in gevaar bracht, voorzitter blijft van de lobbyclub Holland Financial Center. Oud-topman van SNS Sjoerd van Keulen is voorzitter van deze club. "De PvdA wil actie", twittert Nijboer.

Tegen de NOS heeft Nijboer laten weten te vinden dat schadeclaims tegen de voormalige top gerechtvaardigd zijn omdat sprake is van onverantwoord management. Toch vreest hij dat het aansprakelijk stellen van de oud-topmensen geen gemakkelijke klus zal worden.

Ook Henk Krol van 50Plus laat zich overigens niet onbetuigd. "PvdA, CDA, D66 en SP hebben ons niets gevraagd, maar ook 50Plus wil dat de voormalige top van SNS indien mogelijk juridisch wordt aangepakt", geeft hij aan via Twitter.