[Premier League] Newcastle United verrast Chelsea

Newcastle United heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd tegen Chelsea. De ploeg van coach Alan Pardew won thuis met 3-2 door een late treffer van Moussa Sissoko. De middenvelder, één van de vijf Franse aankopen deze winter, scoorde in de negentigste minuut. Twintig minuten voor tijd nam hij ook al de 2-2 voor zijn rekening.

Newcastle nam vier minuten voor rust voor het eerst de leiding via Jonas Gutierrez, maar na de pauze kwam Chelsea terug via Frank Lampard en Juan Mata. Na de goals van Sissoko werd doelman Tim Krul echter niet meer gepasseerd. Vurnon Anita bleef op de bank bij de thuisploeg.

Voor Demba Ba, die Newcastle vorige maand verruilde voor Londen, liep het weerzien met zijn oude team uit op een deceptie. De Senegalees kreeg in de eerste helft een grote mogelijkheid, maar kopte voorlangs. Hij werd bij die actie in het gezicht geschopt door Fabricio Coloccini en kon niet verder.

Arsenal kwam thuis met de schrik vrij tegen Stoke City. Lukas Podolski maakte pas twaalf minuten voor tijd de winnende treffer: 1-0. De Londenaren naderen nummer vijf Everton, dat met 3-3 gelijkspeelde tegen Aston Villa, tot op een punt.

John Heitinga begon in de basis bij de Toffees, maar kon niet voorkomen dat Christian Benteke al na twee minuten toesloeg. Gabriel Agbonlahar en nogmaals Benteke maakten de andere doelpunten voor de bezoekers. Everton kwam terug via Victor Anichebe en twee goals van Marouane Fellaini.

Swansea City ging met 1-0 onderuit bij West Ham United. Swansea-middenvelder Jonathan de Guzman, die vrijdag werd geselecteerd voor Oranje, zag Andy Caroll in de 77e minuut het enige doelpunt maken.