AS Roma-coach Zeman ontslagen

AS Roma heeft coach Zdenek Zeman aan de kant gezet. De Romeinen gingen vrijdag onderuit tegen Cagliari (2-4). Maarten Stekelenburg zal niet treuren om het ontslag. Roma is niet in beste doen in de Serie A.

De hoofdstedelingen wachten al sinds 22 december vorig jaar op een zege. Toen werd AC Milan met 4-2 verslagen. Sindsdien kwakkelt de ploeg van doelman Maarten Stekelenburg, die bij Zeman geen basisplaats had. De goalie wilde in januari naar Engeland vertrekken, maar een transfer bleef uit.

Het vertrek van Zeman, die vorig jaar juni Luis Enrique opvolgde, biedt mogelijk nieuwe kansen voor bankzitter Stekelenburg. De Nederlander was volgens Zeman niet betrokken bij de club. Mede daarom koos hij voor Mauro Goicoechea onder de lat. Het is niet duidelijk wie de Tsjechische coach met een Italiaans paspoort opvolgt.

Laurent Blanc, voormalig bondscoach van Frankrijk, wordt genoemd als de mogelijk nieuwe trainer van Roma. De Romeinen zijn inmiddels terug te vinden op de achtste plaats. De achterstand op lijstaanvoerder Juventus bedraagt vijftien punten en kan nog verder oplopen als De Oude Dame zegeviert op bezoek bij Chievo Verona.