Wenger baalt van negativiteit rond Arsenal

Arsène Wenger denkt dat zijn spelers bij Arsenal beïnvloed worden door de negativiteit rondom de club. The Gunners vechten dit seizoen opnieuw om een plek in de top vier. Arsenal werd in december op beschamende wijze uitgeschakeld in de League Cup, tegen vierdedivisionist Bradford City.

In de strijd om de landstitel speelt de ploeg van Wenger ook al geen rol meer. Vorige maand kwam Arsenal tegen Manchester City, Chelsea en Liverpool telkens op een 2-0 achterstand, voordat er goed gevoetbald werd. "Iemand vertelde me dat we op de tweede plek staan als je een ranglijst maakt op basis van de tweede helft. Maar wat betreft de eerste helft zijn we nummer dertien", zegt Wenger op de officiële website. "Dat kan alleen maar te maken hebben met het psychologische aspect. Je kunt niet na de pauze ineens een goede voetballer zijn en voor rust niet."

"Het team is zeker beïnvloed door alle negativiteit, maar ook door de wil om goed te presteren", gaat de Fransman verder. "De spelers zijn zeer gefocust, maar dat kan soms ook een beetje averechts werken." Arsenal speelt zaterdagmiddag om 16:00 uur in het Emirates Stadium tegen Stoke City.