[WCoD] Grote landen maken geen fout

De grote landen hebben op de World Cup of Darts geen fout gemaakt. Alle geplaatste landen wisten hun duel te winnen. Engeland won met 5-0 van Japan. Ierland rekende met dezelfde cijfers af van Denemarken en Noord-Ierland won van België.  Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen wonnen met 5-3 van Polen. 

Adrian Lewis en Phil Taylor hadden geen kind aan Japan. Het Japanse duo Haruki Muramatsu/Sho Katsumi kreeg één poging om een leg uit te gooien en dat deden ze niet. Het Ierse koppel William O'Connor & Connie Finnan gunden de Denen Per Laursen en Jann Hoffmann geen leg. 

Ondanks dat de gebroeders Huybrechts hun tweede duel tegen Noord-Ierland(Brendan Dolan & Michael Mansell) met 2-5 verloren zijn ze door naar de laatste zestien. Ze wonnen vrijdagmiddag al met 5-0 van Hongarije. De wedstrijd met de hoogste gemiddelden ging tussen Schotland(Gary Anderson & Robert Thornton) en Canada(John Part & Jeff Smith). Beide landen gooiden 95 gemiddeld. Schotland kwam 4-0 voor, waarna Canada drie legs kon pakken. Thornron gooide zestig uit om de partij te winnen. 

Zaterdagmiddag staan de laatste groepswedstrijden op het programma. De geplaatste landen nemen het op tegen de verliezers van de vrijdagmiddagwedstrijd. Alle niet geplaatste landen moeten winnen willen ze door naar de laatste zestien. Zaterdagavond zullen de zestien beste landen het tegen elkaar opnemen in één koppelwedstrijd. Vanaf de kwartfinale zullen er ook singlepartijen gespeeld gaan worden. 

Groep Naam Naam Uitslag
A Engeland Japan 5-0
B Ierland Denemarken 5-0
C Schotland Canada 5-3
D Wales Spanje 5-2
E Nederland Polen 5-3
F Duitsland Finland 5-3
G Austalië Kroatië 5-1
H Noord-Ierland België 5-2

Programma laatste groepssessie zaterdagmiddag

Groep Naam Naam
H Noord-Ierland Hongarije
B Ierland Zuid-Afrika
D Wales Italië
G Austalië Nieuw-Zeeland
C Schotland Zweden
A Engeland Oostenrijk
E Nederland Gibraltar
F Duitsland VS