Braziliaan Willian definitief naar Hiddinks Anzhi

Willian verkast definitief naar het Russische Anzhi Makhachkala. De club van de Nederlandse coach Guus Hiddink maakte vrijdag de komst van de 24-jarige Braziliaan openbaar. Anzhi maakte niet bekend voor hoe lang Willian getekend heeft. De spelmaker komt over van Shakhtar Donetsk, waar hij de afgelopen zes seizoenen voor speelde.

Met het binnenhalen van Willian troeft Anzhi een aantal Europese topclubs af. Onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur hadden ook interesse in de tweevoudig international. Naar verluidt is met de overgang een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid.

Willian zal vermoedelijk een duo gaan vormen met de Kameroense spits Samuel Eto'o. Het vermogende Anzhi heeft verder ook nog bekende namen als Yuri Zhirkov, Lassana Diarra en Mbark Boussoufa onder contract staan.

Anzhi staat na negentien speelronden tweede in de Russische Super Liga, twee punten achter CSKA Moskou. De competitie ligt momenteel stil en wordt pas in maart hervat. In februari wacht voor Anzhi nog wel het tweeluik met Hannover 96 in de Europa League.