Willem-Alexander geraakt door reacties

Kroonprins Willem-Alexander is geroerd door de reacties die hij kreeg op de toespraak van koningin Beatrix waarin ze maandag haar aftreden aankondigde. Dat zei hij vrijdag toen hij arriveerde bij het Beatrix Theater in Utrecht, zo was te horen op Radio 1. De koningin viert vrijdagavond in besloten kring haar 75e verjaardag in het theater.

"Ik ben ongelooflijk geroerd door de vele reacties die ik heb gekregen op de toespraak van mijn moeder. Het is een grote eer voor mij om mijn moeder op te mogen volgen en het land op deze manier te dienen", zei Willem-Alexander. De aanstaande koning reageerde voor het eerst op de aangekondigde troonsafstand van Beatrix. Hij sloot af met de woorden dat de familie er een mooie avond van gaat maken.

Prinses Máxima reageerde eerder deze week al op de troonsafstand van koningin Beatrix. Ze noemde het opvolgen van haar schoonmoeder een enorme eer.

Willem-Alexander neemt op 30 april het stokje over van Beatrix. Dan wordt hij ingehuldigd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.


Willem-Alexander geraakt door reacties (Foto: Novum)