Lindsay Lohan naar rechter om kledinglijn

Lindsay Lohan gaat voor de zoveelste keer naar de rechtbank. Deze keer wordt de actrice zelf niet aangeklaagd, maar eist ze 1,1 miljoen dollar van kledingbedrijf D.N.A.M. De 26-jarige actrice heeft donderdag in Los Angeles een aanklacht ingediend wegens contractbreuk, fraude en merkinbreuk.

Lohan werkte samen met het bedrijf aan de collectie 6126, wat begon als een merk voor leggings. De intentie was om vervolgens meer kleding uit te brengen onder deze naam, maar volgens Lohan is ze nergens meer bij betrokken. Ook zou ze haar beloofde royalties niet hebben ontvangen.

"Lindsay hecht veel waarde aan de kledinglijn en het ontwerpen", laat haar advocaat Perry Wander weten. "Het doel van deze zaak is om dit bedrijf, dat onder de naam 6126 kleding verkoopt, de macht uit handen te nemen."

Lohan kwam de afgelopen jaren zelf meerdere keren in aanraking met justitie. Op het moment ligt ze weer onder vuur, onder meer wegens liegen over een auto-ongeluk en financiële problemen. Hiervoor moet ze in maart voor de rechter verschijnen.