Bertens klopt Safarova, bereikt halve finale Parijs

Kiki Bertens is vrijdag doorgedrongen tot de halve finale van het WTA-toernooi in Parijs. De beste Nederlandse tennisster van het moment klopte Lucie Safarova (6) uit Tsjechië in twee sets: 6-1 en 7-5. In de halve finale treft Bertens de als eerste geplaatste Italiaanse Sara Errani of Carla Suarez Navarro uit Spanje.

Bertens begon sterk en zette Safarova direct onder druk. De als zesde geplaatste Tsjechische, die voor haar voorgaande twee partijen al drie sets nodig had, liep direct tegen een break aan. Geholpen door twee dubbele fouten van Bertens kwam Safarova nog terug tot 2-1, maar daarna sloeg ze weer de ene na de andere bal uit.

Na de ruime winst in de eerste set pakte Bertens direct een break in het tweede bedrijf. Toen ze die break wilde bevestigen kwam ze op eigen opslag met 0-40 achter, maar via vijf punten op rij maakte de Wateringse er alsnog 2-0 van.

Tot de achtste game hield Bertens haar voorsprong vast. Toen was er bij 30-30 een dubbele fout van de Wateringse en pakte Safarova vervolgens haar tweede opslag aan. De Tsjechische, die veel minder fouten was gaan maken, drukte Bertens steeds verder naar achteren en de Nederlandse kwam niet altijd onder de druk uit.

Bertens was even aangedaan en kwam met 5-4 achter voordat ze zich herstelde. Ze knokte zich naar 5-5 en pakte vervolgens een nieuwe break. Op 6-5 serveerde ze de partij uit.