Vrouw belt 75 keer 112

Een 48-jarige vrouw uit Den Haag is donderdagavond aangehouden omdat ze 75 keer zonder reden het alarmnummer 112 had gebeld. Ook in Nijmegen was het raak, daar werd een 58-jarige dronken vrouw opgepakt die twaalf keer 112 had gebeld, meldt de politie vrijdag.

De vrouw uit Den Haag belde volgens de politie achter elkaar, schijnbaar alleen om de centralist uit te schelden. Agenten togen naar de woning van de vrouw aan de Lisztstraat en belden herhaaldelijk bij haar aan. Ze deed niet open, waarop de politie besloot de woning op eigen gelegenheid binnen te gaan.

De vrouw reageerde zeer verward. Ze is aangehouden en haar telefoon is in beslag genomen. Sinds november zou de vrouw het alarmnummer 125 keer hebben gebeld.

De Nijmeegse belde het alarmnummer in de nacht van donderdag op vrijdag ook veelvuldig onnodig. Ze werd achterhaald dankzij nummerherkenning en wordt vrijdag gehoord. Volgens de politie is naast een boete voor mensen die dit soort dingen doen ook vaak doorverwijzing naar hulpverlening nodig.