Stekelenburg maakt seizoen af bij Roma

Maarten Stekelenburg staat de rest van het seizoen gewoon onder contract bij AS Roma. De 30-jarige doelman zag de door hem gewenste transfer naar Fulham op het laatste moment niet doorgaan omdat Roma er niet in slaagde een goede vervanger voor hem te vinden. Stekelenburg kreeg het slechte nieuws pas bij aankomst op het vliegveld van Londen te horen.

"Dit voelt in meerdere opzichten als een zware tegenvaller", zegt Stekelenburg op de website van zijn management Sport Promotion. "Ik was zeker weer gaan spelen, met alle positieve uitzichten tot gevolg. Ik baal er dus echt van dat het niet doorgaat. Het is een klap, waar ik even voor nodig zal hebben om die te verwerken."

Stekelenburg voelt er niets voor om met de beschuldigende vinger naar Roma te wijzen. "AS Roma heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat het mij alleen zou verkopen als er een adequate vervanger aangetrokken kon worden. De clubs waren het daarover eens met elkaar. Als die dan niet binnengehaald kan worden, moet je berusten in de realiteit."

De voormalig Ajacied, die geen basisplaats heeft bij Roma en daardoor ook bij het Nederlands elftal niet langer eerste keus is, hoopt in de zomer alsnog naar Fulham te kunnen verkassen. Beide clubs zouden daarover toezeggingen hebben gedaan. "Uitstel is dus ook in dit geval zeker geen afstel", blijft hij hoopvol. "Maar mijn eerste uitdaging ligt nu in Rome, om mijn basisplek weer te heroveren."