FOK! wat een weer...Op termijn winter?

Goedemorgen! Op de wat langere termijn lijkt de winter toch weer ons land te willen gaan veroveren, maar de komende dagen is dat nog zeker niet het geval. We moeten het nog even doen met een strakke zuidwestelijke stroming die zachte lucht naar onze omgeving brengt. De afgelopen nachten waren bijzonder zacht en de minima die gehaald werden behoren dan ook meer thuis in het zuiden van Frankrijk.

Het weerbeeld van vandaag ziet er als volgt uit: in het zuiden en midden valt er af en toe regen of motregen, terwijl er in het noorden enkele buien gaan vallen. Wel klaart het later op de dag weer wat op. De temperatuur ligt met 6 tot 8 graden al wat lager dan de afgelopen dagen en de wind uit het zuidwesten neemt duidelijk wat af.

In de loop van volgende week lijkt de stroming te gaan draaien van het zuidwesten naar het noorden toe en daardoor zullen de temperaturen behoorlijk gaan zakken. Wel zal er dan wat drogere lucht worden aangevoerd zodat de kans op neerslag zal gaan afnemen, maar een enkele sneeuwbui is zeker niet uitgesloten.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Kale boom KlapMongeaul maakte deze foto van een kraai die op zoek is naar wat eetbaars. De winter is een zware tijd voor de vogels.