'Voorlopig geen prijsverlaging Wii U'

De Wii U zal voorlopig niet in prijs worden verlaagd. Dat laat Nintendo-directeur Satoru Iwata weten in een gesprek met investeerders. De nieuwe console van Nintendo is sinds release eind vorig jaar slechter verkocht dan het bedrijf vooraf had verwacht.

Nintendo verkoopt met Wii U voor het eerst in zijn geschiedenis een spelcomputer met verlies. Dat is volgens Iwata dan ook de reden dat een nog lagere prijs er voorlopig niet aan zit te komen. "We hebben besloten om de Wii U onder productiekosten te verkopen dus is een prijsverlaging uitgesloten. Laat hier geen enkel misverstand over bestaan", aldus Iwata.

Nintendo heeft woensdag de verkoopverwachting voor de Wii U van 5,5 miljoen naar 4 miljoen bijgesteld voor het eind van het fiscale jaar dat afloopt op 31 maart 2013. De Wii U is sinds november 3 miljoen keer verkocht. Hiervan zijn er 1,32 miljoen consoles in de Verenigde Staten, 830 duizend in Japan en 900 duizend in Europa verkocht. In totaal zijn er 11,7 miljoen games voor de Wii U over de toonbank gegaan.


 (Foto: Novum)