Wendy van Dijk twijfelt over huwelijk

Wendy van Dijk twijfelt of ze ooit nog aan iemand haar jawoord geeft. "Hoe kun je beloven dat je altijd samenblijft? Dat weet je toch niet?", vertelt de presentatrice aan De Telegraaf.

Van Dijk gaat in de film Ushi Must Marry op zoek naar een man voor haar Japanse alter ego Ushi. Toch werd ze door het thema trouwen niet herinnerd aan haar huwelijk met Xander de Buisonjé, dat in 2002 op het laatste moment werd afgeblazen. "Dat lijkt een vorig leven", aldus Wendy.

"Vroeger droomde ik van mijn trouwdag, het onvergetelijke moment waarop ik een prachtige prinsessenjurk zou dragen", vertelt de 42-jarige presentatrice. "Dat dromerige meisje van vroeger is verdrongen door de realiteit."

Zelf is ze niet van plan om op haar knieën te gaan voor haar huidige vriend Erland Galjaard. "Nooit", stelt de actrice. "Zo feministisch ben ik niet. Dat blijft de rol van de man."

Wendy is dan niet getrouwd, maar wel dolblij dat ze haar 'prins' heeft gevonden. "Ik ben zielsgelukkig met Erland en de kinderen. Zij zijn mijn grootste geluk. Een huwelijk verandert daar niets aan."