[KNVB beker] Uitslag PSV - Feyenoord

Vanavond stond in Eindhoven de kwartfinale in het KNVB bekertoernooi tussen PSV en Feyenoord op het programma. De Eindhovenaren wisten het duel met 2-1 te winnen en plaatsen zich zodoende net als PEC Zwolle en AZ voor de halve finales. Morgen komt hier Ajax of Vitesse nog bij. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

In de beginfase wist de thuisploeg diverse malen de verdediging van Feyenoord te verschalken. Hieruit wist PSV eenmaal te scoren; Mertens prikte de bal in de hoek. Feyenoord kwam echter onverwachts op 1-1. Op aangeven van Boëtius wist Pellè de gelijkmaker te scoren.

Na rust hield PSV het initiatief, maar golfde het spel meer op en neer. Een verlenging leek de beslissing te moeten brengen, maar uit een rebound wist Van Bommel de 2-1 te scoren. Matavz en Lens kregen grote kansen op 3-1, maar wisten niet te scoren.